News of the world

This blog is in the first case meant for myself so I don't forget interesting stuff. So you will find lots of useless topics, but there will certainly be also readings that might interest you. Lots of the items will go about my family, things we do or don't do but also about software, cars, gadgets, music, etc ... .

29 okt. 2007

Sketching prototypes

Enkele posts geleden heb ik al eens kort verwezen naar het boek Sketching User Experiences van Bill Buxton maar ben er toen niet echt dieper op ingegaan. Ondertussen heb ikzelf een aantal prototypes proberen te maken volgens de regels (?!) beschreven in dit boek. Zoals je in onderstaande filmpjes zal kunnen zien, kan je met een heel beperkte tijd en beperkte middelen toch al interessante dingen maken die je aan je management of zelfs aan de gebuiker kan voor leggem. Aan de hand van deze filmpjes proberen we na te gaan of de gebruikers verstaan wat er in de filmpjes gebeurt. A.h.v. deze filmpjes zouden we ook graag te weten komen welke methode zij verkiezen en vooral waarom ze ervoor kiezen. Sketching geeft ons de mogelijkheid om vooraleer aan het daadwerkelijke implementeren te beginnen de gebruiker reeds een indruk te kunnen geven welke de ervaring is die ze zouden kunnen ondervinden met het product.

In de onderstaande filmpjes onderzoeken we twee technieken om informatie van een stadskaart op te vragen.

De voorbeelden in deze post werden verwijderd, sorry voor het ongemak!

Zoals je hebt kunnen zien hebben we enkel een videocamera gebruikt, enkele post-it notes, een stift en natuurlijk een stadskaart, ... en een goed humeur is ook wel belangrijk :-) Verder hebben we de filmpjes gemonteerd met iMovie, een standaard videobewerkingspakket dat met iedere Mac wordt meegeleverd.

Onze sketches hebben enorm veel weg van paper prototypes en kunnen dus ook op die manier gebruikt worden om het scenario eens uit te laten voeren door een echte gebruiker. Dingen ZELF ondervinden is immers nog altijd belangrijker voor de user experience dan andere de dingen zien doen.

Labels:

1 Comments:

At 11:33 a.m., Anonymous Pascal said...

wat een goede acteur, die hmmm maakt het gewoon af (niet te vergeten hoe knap hij wel niet is)

 

Een reactie posten

<< Home