News of the world

This blog is in the first case meant for myself so I don't forget interesting stuff. So you will find lots of useless topics, but there will certainly be also readings that might interest you. Lots of the items will go about my family, things we do or don't do but also about software, cars, gadgets, music, etc ... .

4 feb. 2008

Adobe helpt Flex developers met usability

Adobe Flex is ontworpen om het "gewone" programmeurs makkelijker te maken om animaties, die eigenlijk voor het Flash platform bedoeld waren, te gebruiken in hun applicaties. Flex gebruikt hiervoor de workflow en programmeermodel waarmee deze programmeurs vertrouwd zijn.

Maar met een geweldig programmeer of design platform alleen ben je als programmeur of designer nog niet perse in staat om bruikbare user interfaces te maken. Adobe probeert daar blijkbaar wel iets aan te doen door een Flex Interface Guide oftwel FIG aan te bieden die je kan terug vinden op het Flex Developer Center. De FIG is blijkbaar nog een werk in ontwikkeling maar je kan er toch al een aantal interessante artikels vinden met veel aandacht voor de bruikbaarheid.

De ontwikkelaar wordt echt met de hand genomen om bv. te bepalen welke type applicatie hij gaat ontwikkelen: information, process of creation en hoe hij deze informatie kan gebuiken om de applicatie daadwerkelijk te ontwerpen, hoe je de kennis van de taken, die de gebruikers uitvoeren om hun doelstellingen te bereiken, kan gebruiken, en nog veel meer... .

Dus al bij al is het een mini-opleiding in usability met een focus op Flex interfaces, maar het is zeker ook een must-read voor iedereen die interfaces ontwikkelt... .

De man die deze artikels schreef heeft ook een eigen blog: Rob Adam's User Eccentric.

Labels: