News of the world

This blog is in the first case meant for myself so I don't forget interesting stuff. So you will find lots of useless topics, but there will certainly be also readings that might interest you. Lots of the items will go about my family, things we do or don't do but also about software, cars, gadgets, music, etc ... .

21 feb. 2008

Verwarrende interfaces ook op straat

Grafische interfaces zijn niet enkel heer en meester op de computer maar ook in ons dagdagelijkse straatbeeld zijn ze niet weg te denken. Denk maar aan de vele verkeersborden, enz. Je zou denken dat het hier wel goed zou moeten zitten met de usability hiervan. Het zijn dingen die ieder van ons dagdagelijks gebruikt, en het is voor onze veiligheid dus moet het toch goed zitten. Niet?

Wel wat wil onderstaand bordje dan zeggen? En hoe kan je het verdomde ding activeren? Er staan zoveel aanwijzigingen op dat het eigenlijk duidelijk is dat het niet goed zit met de usability van het ding. Waar vinden ze dit soort dingen eigenlijk uit? En worden dit soort dingen eigenlijk ook wel getest? Misschien moet ik mij gaan richten op de branche van de verkeersborden en aanverwante dingen... . Daar is er ook nog een duidelijk markt voor usability mensen.Tenslotte nog volgende raad: wees voorzichtig wanneer je een straat wil oversteken, en kijk goed uit je doppen!

Labels: