News of the world

This blog is in the first case meant for myself so I don't forget interesting stuff. So you will find lots of useless topics, but there will certainly be also readings that might interest you. Lots of the items will go about my family, things we do or don't do but also about software, cars, gadgets, music, etc ... .

31 dec. 2008

iPhone

Sinds vorige week hebben we op het werk een tweetal iPhones ontvangen. Onmiddellijk een hele hoop gegadigden die hem mee naar huis wilden nemen. Gelukkig kon ik zo'n gelukkige toch nog overhalen om hem een weekje aan mij te geven.

Ik moet zeggen de mensen in Cupertino hebben hun best weeral gedaan. Zoals met de rest van hun producten, werd ook deze iPhone in een mooi doosje gestoken. Ik verschoot wel een beetje van de grootte van het toestel, maar ja het is eigenlijk meer dan zomaar een telefoon, het is eigenlijk meer een PDA of beter gezegd een computer in zakformaat. Na er wat mee gespeeld te hebben, stelde ik mij eigenlijk de vraag of ik hem wel zou gebruiken als telefoon daarvoor vind ik het eigenlijk (persoonlijk) een veel te groot en lomp geval. Maar als liefhebber van een alles in-een-toestel zou mij kunnen overhalen om er eentje aan te schaffen. Ik zou hem vooral gebruiken om muziek te luisteren van en naar het werk, ondertussen mijn email te lezen of om een documentje op te lezen en om wat spelletjes op te spelen. Videos bekijken, laat staan YouTube zou ik hoogstwaarschijnlijk nooit doen. Mijn foto's zou ik er zeker niet op laten staan, als ik er al foto's mee zou trekken zou ik ze via de WiFi op mijn Flickr account zetten.

Met een collega heb ik een kleine discussie gehad waarvoor hij de iPhone zou gebruiken, en hij vindt hem interessant als iPod en om die applicaties uit te proberen... . Eerlijk gezegd die applicaties zeggen mij allemaal heel weinig, buiten een aantal spelletjes natuurlijk en de "iPhone remote" applicatie waarmee je iTunes kunt besturen. Als programmeur dacht ik meteen aan een universal remote control te maken voor mijn TV, video en DVD maar de iPhone heeft helaas geen infrarood poort waarmee hij met deze toestellen zou kunnen communiceren. Dus zolang deze toestellen geen bluetooth of WiFi ondersteunen, kan ik hem hiervoor niet gebruiken :-(

En ja die VNC client vind ik ook wel tof om mijn download progress en dergelijke te checken wanneer ik beneden in de salon even naar de TV zit te kijken. Als usability man dacht ik ook aan het omgekeerde principe, een PC te gebruiken die het scherm van de iPhone kan zien/overnemen. Hiermee zou je applicaties voor de iPhone remote kunnen testen, je zou dan zeer gemakkelijk kunnen zien hoe een gebruiker zijn iPhone/applicaties gebruikt. Er bestaat zoiets als Veency, een VNC server voor de iPhone maar helaas moet je hem daarvoor jailbraken. Apple laat jet immers niet to om background processen en dergelijke te draaien op de iPhone, althans niet legaal!

Typen op de iPhone vind ik persoonlijk ook niet zo gemakkelijk. Je hebt wel dat keyboard en je ziet onmiddellijk op welke letter je tikt maar toch slaag ik er in om regelmatig mijn vingers op de verkeerde toets te zetten. Heeft misschien te maken met het feit dat ik een lui oog heb, waardoor ik misschien niet het gewenste diepte zicht heb om op die toetsen te drukken. Dus een SMSje of mailtje tikken met de iPhone gaat mij duidelijk niet zo goed af.

Leuk zijn de sensoren die erin zitten, zodanig dat het toestel weet in welke positie het wordt gehouden. Mmmm dit doet mij onmiddellijk denken aan die pennen met vrouwen in bikini erop en als je ze omdraait krijg je een naaktmodel... . Een interessante topic voor de volgende blog post misschien ;-)

Labels: , , , ,